Doa Penerang Hati dan Memulakan Bacaan







Ya Allah, bukakanlah ke atas kami hikmatMu
dan limpahilah ke atas kami khazanah rahmatMu,
wahai Tuhan Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.
Wahai Tuhanku, tambahkanlah ilmuku dan luaskanlah kefahamanku.
Wahai Tuhanku, lapangkanlah dadaku dan mudahkanlah urusanku


Monday, January 17, 2011

'URBAN VIBE ONLINE CONTEST EDISI KE-3 "..... and they live happily ever after"






Dahulu ibu menceritakan kisah cinta Cinderella dan Snow White kepada saya, 
kini saya akan menceritakan pula kisah cinta Ibu dan Ayah kepada pihak penganjur pertandingan ini iaitu Urban Vibe Event serta mereka yang membaca blog ini, 
dengan tajuk



"..... and they live happily ever after"
































***


Maka, itulah kisah percintaan 
Ibu (Wan Jamilah Wan Mohamed) dan Ayah (Jasni Teoh bin Abdullah) 
yang banyak memberi inspirasi kepada saya
Noor Nabila Jasni Teoh dan Muhammad Fahmi bin Ismail dalam kesungguhan memelihara kesucian cinta yang telah dianugerahkan Allah. Walaupun pada mulanya nenek dan datuk yang berbangsa Cina enggan merestui perkahwinan mereka, namun berkat kesungguhan serta doa akhirnya kaum keluarga yang berbangsa asing dapat menerima kami sekeluarga. 


Kami bersyukur cabaran dalam perhubungan kami tidaklah begitu berat jika dibandingkan dengan cabaran terhadap ibu dan ayah ketika mereka masih muda,
tetapi kami berharap jarak jauh yang memisahkan hubungan kami berdua 
dapat ditempuh dengan penuh sifat sabar, jujur dan kasih sayang antara satu sama lain. 




Semoga suatu hari nanti hubungan yang terjalin ini akan disulami dengan ikatan pernikahan yang sah bagi mencari keredhaan Allah...



kerana kami juga percaya akan




Amin.



***


Pertandingan ini dianjurkan oleh


Sila click mereka untuk maklumat lanjut ya! 

Penganjur Pameran Pengantin Malaysia:

         Urban Vibe Event



Lokasi: 

Shah Alam Convention Centre
(SACC Convex Shah Alam) 

Tarikh:

11-13 Februari 2011

Logo Penganjur:

[logo_urban_black_bg.jpg]

Logo Rasmi Pameran Pengantin Malaysia: 





Kenapa anda mesti join contest ni?


1 - sebab anda nak kawin tapi nak jimat ! 

2 - sebab diorang bagi hadiah best!!! Nak tahu hadiahnya apa?

Tempat Pertama


Pelamin Mini yang ditaja oleh Pelamin Hati beharga RM1200.00
1 Sesi Make Up yang ditaja oleh Eyra Rizal Touch berharga RM 450.00
Bunga Tangan Fresh Flower berharga RM200.00

Sijil Penyertaan

Tempat Kedua

Bunga Tangan Fresh Flower berharga RM 150.00
Sijil Penyertaan

Tempat Ketiga

Bunga Tangan Fresh Flower berharga RM 100.00
Sijil Penyertaan


3 - Ha...not bad jugak kan hadiahnya?So join la ye! Mana tau ada rezeki kita kan... =)
     Nak info lagi click sini (blog) atau sini (facebook).


 All the best to all contestants... =)


Thanks Urban Vibe Event sebab anjurkan contest ni and selalu buat PAMERAN PENGANTIN ye!!! Tak sabar nak pergi kat SACC ni nanti...dekat je dengan rumah! Yeay! See you there!






                    

10 comments:

LittleSunshine said...

wawawa......menarik la cite ur parents,,gud luck

Noor Nabila Jasni Teoh said...

thank you little sunshine!!!

Mama Rayyan said...

suka baca cite tu...BEST OF LUCK!

Noor Nabila Jasni Teoh said...

thanks mama rayyan~ hehee

Dr. Berry said...

bella dearie!!! aku rasa ko boleh menang tau!!!! aminn...feeling aku kuat ni!!! hehehehe...:))

Noor Nabila Jasni Teoh said...

amin berry...('',) hehe...amboi~...smogalah feeling2 ko tuh...kalau menang alhamdulillah..('',)

Anonymous said...

bila sy tgk 'si dia',sy dpt lihat yg dia betul2 sygkn awak..
awak sgt beruntung dpt lelaki yg baik..tp dia juga sgt beruntung krn dapat kekasih dan bakal isteri (insyaAllah)yg baik spt awak..spt mna yg tertera dlm al-quran,seorg perempuan yg baik hanyalah utk lelaki yg baik sahaja..sy doakn smoga hubungan kalian berkekalan hingga ke jinjang pelamin..byk2 kn la berdoa k..kita xtau perancangan Allah..

anyhow,awak kenal sy n sy pn kenal awak..it's a long time ago..kita kenal msa sekolah rendah sek17 dan sekolah agama rakyat dlu dan awak tua setahun drpd sy..awak bertuah krn mmpunyai seorg bapa yg begitu mnitikberatkn pndidikn anak2.. yup,bangsa cina memg sgt memntgkn pndidikan anak2..dan awak juga berpeluang merasai suasana bljr di sekolah yg terbaik..dan itu semua la yg mmbina karakter dan peribadi awak..tahniah nabila dan sy tahu k.ina juga seorg yg cekal spt anda..smoga kalian beroleh kejayaan di atas segala usaha keras kalian berdua..insyaAllah...

Noor Nabila Jasni Teoh said...

Alahmdulillah...thanks..tapi siapa awak ye? semoga apa yang dirancangkan diperkenankan Allah... ('',)Alhamdulillah for everything...thanks again ya...semoga anda dirahmati Allah...

Anonymous said...

Hi all
I absolutely want some exceptional brand-new tv shows. I wish to find some brand new ones.
I adore funny, horror, together with actions and really romantic assuming that they're just proficient.
; ) thus essentially some good brand-new films.
Thank you

penyisir rambut said...

eh,,nak tanye...awk menang tak contest ni???