Doa Penerang Hati dan Memulakan Bacaan







Ya Allah, bukakanlah ke atas kami hikmatMu
dan limpahilah ke atas kami khazanah rahmatMu,
wahai Tuhan Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.
Wahai Tuhanku, tambahkanlah ilmuku dan luaskanlah kefahamanku.
Wahai Tuhanku, lapangkanlah dadaku dan mudahkanlah urusanku


Wednesday, November 30, 2011

siapa yang utama?


"Kak...bila dah kawin kan, ada tak rasa serba salah bila kita kesana kesini, berjalan sana berjalan sini dengan husband, tapi adik-adik kat rumah kite tinggalkan...mak ayah kita...mesti diorang pun rasa nak berjalan macam kita...mesti diorg rasa sedih tgk gambar-gambar kita kan kak?rasa bersalah tak bila camtu?"

"sangat nabila...tapi kita nak bersama berdua dgn husband kita kan..."

"hmmmmm...tapi...family kita sayang jugak..adik-adik tu...xsmpai hati..."


*Semoga kami dapat berlaku adil kepada kedua-dua keluarga kami...insyaAllah...family is everything and i love them to the most! Sesekali berdua sesekali bersama mereka will be the best decision i guess *

Alhamdulillah kami membeli cincin tunang bersama keluarganya...sesetengah individu gemar melakukan aktiviti persediaan perkahwinan sesama mereka sahaja..tidak mahu orang tua masuk campur dan bawa mereka bersama kerana 'taste' mereka agak kolot. owh tidak, nauzubillah...
Lelaki yang menyayangi keluarganya insyaAllah akan menyayangi kita dengan baik :)
InsyaAllah dan Alhamdulillah!

Monday, November 28, 2011

"Mahukah Kami khabarkan kepada kamu akan orang yang rugi amalannya?Iaitu orang yang telah sia-sia usahanya di dunia ini, sedangkan mereka menyangka mereka sentiasa betul dan baik dalam setiap tindakan."
[Surah al-Kahfi 18: 103-104]

"Syurga itu dipagari dengan kesusahan, manakala neraka dipagari dengan keseronokan"
[Riwayat al-Bukhari dan Muslim]

Friday, November 25, 2011

Najiha's Engagement


'kak' andam, Mimi
Kecuakan melanda diri 

Jari dah 'gatal'
Alhamdulillah. Selamat menjadi tunangan En. Salam :)


Slumber. Majlis tak habis lagi gha dah alert with camera.

















I hope one day kita boleh ambik gambar cmni lagi! *macam dgn anak masing-masing :)*


Wednesday, November 23, 2011

Borak-borak orang berumur 24 tahun

Ahli Farmasi: Bestnye kan cikgu-cikgu sekarang cuti...geram aku.


Bakal Doktor: Tu lah kan...kite ni ape kan nak cuti, kerja mahu 36 jam. On-call lah tu lah nilah...


Cikgu: Ala korang...korang gaji besar...senang...kitorang cukup-cukup makan je. cuti and kerja separuh hari jelah kelebihan kitorang...senang cite camni lah...

kita semua sama je...

masing-masing ada PRO and CONS dengan kerja masing-masing :)


[bersyukur dengan setiap ketentuanNya]
*senyum*

Friday, November 4, 2011

Lawatan ke Pusat Konservasi Gajah, Kuala Gandah, Lanchang, Pahang


















Alhamdulillah

My collections as a teacher

Menghias bilik guru dengan menggantung 'ketupat' dan bendera Malaysia sempena Merdeka dan Hari Raya 2011


Pre-Test before Form 2 Final Year Examination



2 Rhazes, my science class
Recall back what we had learn in mind map





Part of my Zapin's students
Hiasan rambut by using bunga hantaran yang lepas :)

3rd version





video
my 'little' sister makes a video during the ceremony :) so cute!

video

me during the ceremony 

Alhamdulillah