Doa Penerang Hati dan Memulakan Bacaan







Ya Allah, bukakanlah ke atas kami hikmatMu
dan limpahilah ke atas kami khazanah rahmatMu,
wahai Tuhan Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.
Wahai Tuhanku, tambahkanlah ilmuku dan luaskanlah kefahamanku.
Wahai Tuhanku, lapangkanlah dadaku dan mudahkanlah urusanku


Wednesday, November 30, 2011

siapa yang utama?


"Kak...bila dah kawin kan, ada tak rasa serba salah bila kita kesana kesini, berjalan sana berjalan sini dengan husband, tapi adik-adik kat rumah kite tinggalkan...mak ayah kita...mesti diorang pun rasa nak berjalan macam kita...mesti diorg rasa sedih tgk gambar-gambar kita kan kak?rasa bersalah tak bila camtu?"

"sangat nabila...tapi kita nak bersama berdua dgn husband kita kan..."

"hmmmmm...tapi...family kita sayang jugak..adik-adik tu...xsmpai hati..."


*Semoga kami dapat berlaku adil kepada kedua-dua keluarga kami...insyaAllah...family is everything and i love them to the most! Sesekali berdua sesekali bersama mereka will be the best decision i guess *

Alhamdulillah kami membeli cincin tunang bersama keluarganya...sesetengah individu gemar melakukan aktiviti persediaan perkahwinan sesama mereka sahaja..tidak mahu orang tua masuk campur dan bawa mereka bersama kerana 'taste' mereka agak kolot. owh tidak, nauzubillah...
Lelaki yang menyayangi keluarganya insyaAllah akan menyayangi kita dengan baik :)
InsyaAllah dan Alhamdulillah!

3 comments:

Anonymous said...

Nice article at least I think so. Thnx for sharing that information.

Brand Octocus
vhf jammer

K.I.N.A said...

Suami mesti pertama..keluarga dah jadi kedua..jd skg berhabis ikut cakap keluarga..setuju part lelaki yg sayangkan & utamakan keluarga die akan syg kite bila kite pun jd keluarga die..been there now..

Noor Nabila Jasni Teoh said...

thank you 'anonymous' :)
kina: hehe...smlm dah cite kat fhmi.. :) die pun ckp cmtu.. :)bila dpt izin suami :) hmmmm... :) just xnak jadi org yg terlalu 'everything dgn suami'..smpai rasa mcm mak ayah die terkilan, terasa hati dgn anak sendiri sbb terlalu mengutamakan suami smpai abaikan fmly sndiri...sama2 beringat :) alhamdulillah, happy for u.. :) smoga kami punjadi mcm korang yg tgh berbahagia :) amin...