Doa Penerang Hati dan Memulakan Bacaan







Ya Allah, bukakanlah ke atas kami hikmatMu
dan limpahilah ke atas kami khazanah rahmatMu,
wahai Tuhan Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.
Wahai Tuhanku, tambahkanlah ilmuku dan luaskanlah kefahamanku.
Wahai Tuhanku, lapangkanlah dadaku dan mudahkanlah urusanku


Sunday, March 11, 2012

March progress


Syukur
Banyak perkara dah settle dalam bulan ni
selain daripada kisah langsir yang lepas

HIV Test + Thalasemia Test settled


Gotong-royong membasuh rumah
kata audi,
"Macam gotong-royong hari Ahad kat asrama dulu-dulu je"


Tikar getah dah dibeli (Maslino, 1 gulung RM 210)
suruh potong siap2 mengikut ukuran rumah


walaupun ada kes tersalah potong sikit
sebab cina tu tersalah baca ukuran saiz ruang tamu
kata tunang,
"Perfectionist ila pun ada jugak terlepas pandang ye...tapi xpe...boleh adjust cara susun tikar"

hasilnya...


camtu jelah bakal rumah kami... :)

tambah beli tikar lagi untuk dapur


saja cari warna cerah 
kalau ada makanan tertumpah senang nampak
tapi kalau serbuk kunyit tertumpah...
Teruk lerrrr... :D
Kos kasar untuk tikar getah satu rumah: RM 300

Basic Freezer set from tupperware


Pos surat kepada Kak Aida untuk tempahan veil nikah
tujuan pos surat: Nak bagi contoh kain sebenar and warna sebenar
*macam orang dulu-dulu kan pos-pos surat*


Seorang rakan SEMSAS hadiahkan booklet pakej-pakej spa, facial and massage


Kata beliau,
"Bila aku dapat voucher-voucher ni, memang aku pikir ko and bella je"
*terharu*






syukur
tak perlu usha groupon or milkadeal dah untuk spa bagai ni

Apa yang akan selesai pada hujung bulan 3:
- Doorgift
- Baju nikah perempuan
- Set perabot bilik rumah sewa
- Langsir bilik pengantin
- Pertandingan PPM
- Borang nikah lelaki
- Tengok draft kad jemputan and siap kad
- Booking spa and facial
-confirmkan baju kedua-dua majlis
- pelamin belah perempuan

Alhamdulillah

Bulan 4 mesti selesaikan:
- bunga telur
- spa and facial

and tak tahu apa lagi ... 
:D

permudahkanlah urusan ini yaAllah
Thank you ya Allah!

5 comments:

ciksusu said...

weee...tak sabarnye nak sampai detik ni :P

Noor Nabila Jasni Teoh said...

weee...sabaq naa! hehee..masa ko pun akan tiba insyaAllah! :) just let it happen naturally... :) amin.

Epa Zarifa said...

hye dear, jalan2 jumpa blog awak.

kite b2b from selangor gak. jom exchange link.

http://epagroove.blogspot.com

org shah alam ye? rumah sewa kat mane?

Noor Nabila Jasni Teoh said...

hye2, hehee...sy ada komen kat post tntg wedding card awak tu.. :) haah, org shah alam, sek 17 :) dari kecik mmg duk cn. rumah sewa kat Sg Penchala, dekat dgn TTDI KL, sy ngajar kat SMK TTDI sana :) so rumah nnt dekat jelah dgn sek.. :) xjadi org shah alam dah la, tp pe pun, s'alm tetap dihati and akan sentiasa ke sini punya :) hehe

theEVE said...

Hi. we're new and we're having an opening promotion for weddings&parties! feel free to visit & contact us for more info!