Doa Penerang Hati dan Memulakan Bacaan







Ya Allah, bukakanlah ke atas kami hikmatMu
dan limpahilah ke atas kami khazanah rahmatMu,
wahai Tuhan Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.
Wahai Tuhanku, tambahkanlah ilmuku dan luaskanlah kefahamanku.
Wahai Tuhanku, lapangkanlah dadaku dan mudahkanlah urusanku


Tuesday, February 5, 2013

Ibu minta maaf!


Subhanallah
Ibu minta maaf sangat-sangat baby
Ibu tau ibu excited sangat nak try Spectra 3 baru beli aritu
ibu minta ayah pasangkan
dah siap pasang ayah try dulu kat badan ayah
menjerit ayah terkejut sbb ayah pasang suction yang kuat terus
lepas tu baru ibu try pam
niat ibu nak stimulate nipple and production of milk
semua untuk baby
dalam 10 minit ibu pam semalam
daripada suction yang perlahan dan lembut hinggalah yang kuat
not bad sakitnya puting ye!
tp xpe, 1st time...
hope nanti-nanti ibu biasalah

sekali lagi ibu minta maaf
lepas dah pam baru tetiba Allah ilhamkan ibu beberapa soalan yang terlintas kat kepala
"xpe ke pam awal-awal ni?"
"Macam mana kalau ibu terpam collestrum and ibu buang benda yang sgt bernilai tu?"
"Kata orang menyusu mengecutkan rahim, jadi ibu pam sekarang tp baby still kat dalam xpe ke?"

dan...nah!
jawapan daripada mereka-mereka yang berpengalaman


 
100% suruh ibu stop!!!
Ibu minta maaf sangat-sangat atas kekhilafan ibu nak!
Ibu janji pasni ibu buat research and study betul-betul sebelum buat apa-apa
dan hari ni ibu sangat bersyukur apabila kamu masih bergerak dan bermain seperti biasa di dalam

Alhamdulillah!
YaAllah lindungilah permata hati kami ini yaAllah...
Hanya padaMu kami menyembah
dan padaMu kami mohon pertolongan
Aminnn

Lusa kita jumpa insyaAllah ye nak! Ibu ayah dah hampir 3 bulan tak jumpa kamu kat dalam tu... :)

3 comments:

ciksusu said...

fuhh~ Alhamdulillah
mujur takde pape..
berdebor aku baca..
dah dok diam3 ye ibu..hehe


Noor Nabila Jasni Teoh said...

Alhamdulillah... Baik!hehee

nora syuhaida mms said...

salam
patutla mcm kenal
we went to the uni
and i guess we stay in the same hostel =)