Doa Penerang Hati dan Memulakan Bacaan







Ya Allah, bukakanlah ke atas kami hikmatMu
dan limpahilah ke atas kami khazanah rahmatMu,
wahai Tuhan Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.
Wahai Tuhanku, tambahkanlah ilmuku dan luaskanlah kefahamanku.
Wahai Tuhanku, lapangkanlah dadaku dan mudahkanlah urusanku


Wednesday, December 19, 2012

Shopping for free!


 Heheh
Shopping lagi 
Mentang-mentang cikgu, cuti sekolah, duduk kat bandar, bukan je tengah YES,
JCARD berturut-turut plak tu
Siap dah tau gender
Suami risau, rasa macam saya sangat tengah gile shopping
Tapi saya bagi alasan beli sekarang sebab tgh sale je, 
Takkan beli kalau tak sale, percayalah!



Hasil pada hari ini
Jcard di OU selepas selesai uruskan budak2 ambil result PMR kat sekolah
Saya just pick 50% and 70% sahaja
Brand: Disney, Jbaby, Anakku, Pureen
Shopping baju2 ni memang buat saya gila dan gerammm
Jumlah baju yang dapat di-grab adalah 8 
dan short skirt satu
baju-baju yang dipilih adalah untuk 4bulan dan 6 bulan ke atas
Dengan alasan shopping kali ini untuk 'masa depan' si kecil

Agak-agak berapa total shopping arini?
Kalau nak diikutkan baju2 yang sepasang or dress macam tu mau RM30 paling kurang kan?
Brand disney lagilah, mahu RM50 ke atas. 
Tapi senang kira, secara purata kalau RM30 sepasang:
RM30 x 8 = RM240!!!


Owh tidakkkkkk
silap silap
Jumlah perbelanjaan arini hanyalah RM 100.70
dan bagi saya semua baju di atas adalah FREE!
Kenapa free?
sebab saya guna sepenuhnya voucher2 jusco yang ada
Total voucher yang ada dalam purse bernilai RM 110
So saya guna RM 100
dan hanya perlu menambah 70sen je!
Yeehaaa
Kira kos saya untuk mendapatkan kesemua baju comel-comel di atas adalah 70sen sahaja
hikhik
Alhamdulillah
Dah belanja 100 dapat pulak voucher RM10 lagi
So skang dalam purse ada voucher RM20. 
heheh
kene lah shopping lagi kan?
:P

Eh...mesti dah dapat teka gender baby kan?

3 comments:

Shakina Farhan said...

cho mei aaaa...geramnye ak tgk..sgt berbaloi2..branded tu..kain sedap..ok..jom puasa..hahaha..

Noor Nabila Jasni Teoh said...

hehee...tu pilih2 kat tmpt sale je...yang duk berlipat cantik molek, ada promoter, less 10-20% memang tak g langsung..hehe..disney tu berlipat gak tapi sbb 70% kan, so amik la sehelai dua..balik2 baru perasan sama design plak dress ngan tshirt tu, haha, xperasan, hehee..tulah..kene 'pose' sungguh2 ni!

ciksusu said...

ololor comey!! yeay gegirl gitu!! :p