Doa Penerang Hati dan Memulakan Bacaan







Ya Allah, bukakanlah ke atas kami hikmatMu
dan limpahilah ke atas kami khazanah rahmatMu,
wahai Tuhan Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.
Wahai Tuhanku, tambahkanlah ilmuku dan luaskanlah kefahamanku.
Wahai Tuhanku, lapangkanlah dadaku dan mudahkanlah urusanku


Thursday, October 18, 2012

Goodbye 1st trim, helllooooo 2nd trim!


Alhamdulillah harini kamu dah 12 minggu 2 hari 

semoga kamu dapat membesar dengan sihat dan sempurna ye nak...
WE LOVE YOU

Disini ibu selitkan gambar masa scan kamu buat kali ke-2  semasa kamu 9 minggu di dalam ibu :)



Bila ibu ayah dengar bunyi heartbeat kamu, ayah sangat terkejut dan tergamam
Ayah pandang ibu tanda gembira dan bersyukur dengan kehadiran kamu
Ayah ada rekod guna hp ayah :D


Laju sungguh degupan jantung kamu, semoga kamu membesar dengan sihat dan sempurna ye nak!
Ibu ayah tak jemu-jemu doakan kamu.


Alhamdulillah ya Allah 
Alhamdulillah kerana telah melepasi trimester pertama
Alhamdulillah kamu masih kukuh di dalam
Alhamdulillah ibu tidak ada morning sickness, muntah pagi-pagi tu
cuma ibu cepat lapa
2 jam sekali nak makan
kawan2 cikgu semua tegur dan senyum bila nampak ibu asik makan je
kat meja guru pun asik mengunyah biskut/asam/kerepek
dalam handbag ibu sentiasa ada asam
sekarang,sehari 2 kali ibu ada kat kantin sekolah
tapi akhir-akhir ni ibu tak suka bau kantin sekolah tu
tak suka bau masakan
tapi terpaksa tahan je, sebab ibu dah lapa
sebab tu juga ibu dah lama xmasak kat rumah
kesian ayah kan
ayah rindu sgt masakan ibu
bila ibu masak ayah mkn banyak sangat
kesian ayah
bila nenek atuk datang rumah pun ibu tak masak
nenek yang masak
teruk kan ibu?
ayah cakap kat nenek ibu teringin nangka goreng ngan ikan bilis and cili api resipi tersendiri nenek
and nenek masakkan
alhamdulillah..dapat gak ibu makan air tangan nenek lagi
baru-baru ni masa lipat kain baju ibu nak muntah
nasib sempat lari pergi dapur
ayah tolong urutkan belakang ibu
terima kasih ayah
terima kasih sangat sebab support ibu

Bila masuk trimester kedua ni kamu akan membesar dengan cepat
ibu pun dah lama tak pakai jeans
ibu dah beli seluar mengandung yang cantik untuk replace seluar jeans 
nanti bila tiba masanya ibu pakai baju mengandung yang comel ye
ayah mesti suka kan...
:)



5 comments:

mylittlestar said...

so cute...

farhana azman said...

Alhamdulillah baby sihat dalam kandungan. take care ibu-to-be. saya slalu jenguk blog akak :)

Noor Nabila Jasni Teoh said...

apo yg cutenye kak mylittlestar :) heheee... nak kata baby cute xnmpk pe2 lagi :) hehee

farhana azman: alhamdulillah..semoga terus sihat... :) amin. thanks sbb sudi jenguk2 blog yg xseberapa ni :)

ciksusu said...

tak sabar nak experience tu!!

Noor Nabila Jasni Teoh said...

ciksusu: saba... :) hehee..i'allah rasa la tu nnt :) sebelum tu kene 'rasakan' dulu, kekeke