Doa Penerang Hati dan Memulakan Bacaan







Ya Allah, bukakanlah ke atas kami hikmatMu
dan limpahilah ke atas kami khazanah rahmatMu,
wahai Tuhan Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.
Wahai Tuhanku, tambahkanlah ilmuku dan luaskanlah kefahamanku.
Wahai Tuhanku, lapangkanlah dadaku dan mudahkanlah urusanku


Wednesday, February 29, 2012

”URBAN VIBE ONLINE CONTEST –cinta seputih salju(REVIEW)”



























Itu sahaja Tugasan Ketiga daripada nabila
dimana jalan penceritaan adalah berbentuk diari... :) 
hehe
Maaf Nabila hanya berkesempatan untuk hadir ke PPM pada petang Jumaat sahaja
Then malam tu bawa mama ke PPM and seterusnya pada malam Ahad sebelum semua booth tutup
Hari Sabtu nabila kena pergi sekolah...
Mesyuarat PIBG...huhu...cannot escape maa
After mesyuarat ke rumah sewa gotong-royong dengan tunang dan rakan-rakan 'basuh' rumah
Ahad pula ada kenduri kawin kawan
So banyak aktiviti pada hari sabtu dan ahad nabila tak sempat tengok and ambil gambar. 
Maaf!

Then, PPM ada minta peserta berikan alasan mengapa kita perlu memenangi pertandingan ini
hmmm
hmmm
hmmmmm...
payah nak jawab
deep down inside...
semua bakal pengantin mengharapkan sebuah majlis yang sempurna, 
meriah dan cantik segala-galanya kan.. :)
tapi itu semua bergantung kepada ongkosnyaaa 
kalau poket tebal boleh la  nak tempah semua yang cantik-cantik mewah-mewah kan?
kita biasa-biasa aja dong!
takpelah, kita berusaha je
selebihnya, Allah yang tentukan =)
Yakinlah Allah akan bagi apa yang sepatutnya kita dapat
Setiap perkara ada hikmahnya
Kepada semua contestants, 
GOOD LUCK
kita bersaing secara sihat 
semua ada cara yang tersendiri
kita baik-baik aja kan =)
no musuh-musuh, hehe
Semoga Allah permudahkan urusan kita di dunia dan akhirat
Selamat menjadi isteri dan ibu yang terbaik!
hehe

Salam


7 comments:

ciksusu said...

gutlak!! suka cdgn 1st :D
haha..terkilan gak x join sbb knduri jauh..
huhu

Noor Nabila Jasni Teoh said...

thanks dhie.. :) hehe..kalau PPM buat kat sana insyaAllah ramai b2b sana suke kan.. :) termasuk ko...hehe
xpe, ada hikmahnya..ada la rezeki ko tu nnt.. :) memang benar janji Allah, rezeki melimpah bila kita nak mulakan hidup baru... :) percayalah! Alhamdulillah for eveything..hehe..smlm dah tempah set bilik and dah beli penapis air rumah sana.. :) jemput2..hehe..setiap sabtu audi tu join ktrg kemas2 rumah.. :)piske skali...ko bile lagi nak datang? hehe

Nursyahidah Ahmad said...

salam perkenalan..
so sweet la ur punya blog, boleh share x how to do the dork diary.. terpikat... btw, i believed u boleh jd one of the winner tao..hehe..

jemput jengah n jd follower blog sy yg x seberapa tuh..

http://honey21hubby13.blogspot.com/

Noor Nabila Jasni Teoh said...

w'slm.. :) nak panggil pe ye?syahidah? hehee...ala, blog biase2 je la..mix of everything! bukan khusus untuk wedding preparation je... :) ala, sy google je picture diary, then keluar gambar, save jelah, then edit guna picasa je.. :) tambah words and pictures je... :) ok, sy dah follow.. :) thanks ye.. :)

Noor Nabila Jasni Teoh said...

eh, best of luck to u too... :) nabila tgk semua pun hebat and kreatif je...tawakal jelah kan.. :)

Nursyahidah Ahmad said...

syahidah pun boleh...oh, gitu rupanya..hehe.. tu la, ada rezeki ada la, kalo x nie dpt berkenalan dgn kawan baru pun dh cukup...thanks eh

Nursyahidah Ahmad said...

boleh je pgl syahidah... og, gitu jea rupanya..nice..
thanks eh..
ada rezeki dapat la, x menang pun atleast dapat kawan baru.. =)