Doa Penerang Hati dan Memulakan Bacaan







Ya Allah, bukakanlah ke atas kami hikmatMu
dan limpahilah ke atas kami khazanah rahmatMu,
wahai Tuhan Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.
Wahai Tuhanku, tambahkanlah ilmuku dan luaskanlah kefahamanku.
Wahai Tuhanku, lapangkanlah dadaku dan mudahkanlah urusanku


Tuesday, December 20, 2011

Scatch Pelamin for our 2012

Basic

Basic with the color of our reception. 'Dark Khakis' color, a dress for me, alhamdulillah!
[Baju sedia ada je, tak mampu untuk tempah baru]
1. purple maroon gold grey background
add-on: purple maroon gold purple background


 2. purple maroon gold white background


 3. purple maroon gold maroon backgorund


 4. purple pink grey background


5. purple pink soft pink background
6. red and white backgrond

7. shock pink and blue with top flowers

8. shock pink and blue, dark purple background

9. shock pink and blue, grey background

10. shock pink and blue, light pink background

11. white yellow grey background
12. white yellow pink with top flowers
13. white yellow with top flowers




hehe..so what are you gonna say?

Which number that you gonna chose for me?

Really appreciate your idea and votes for me!

Thanks a lot!!!





"Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, 
maka turunkanlah, 
apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, 
apabila di laut maka naikkanlah, 
apabila jauh maka dekatkanlah, 
sekiranya dekat maka permudahkanlah, 
dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah 
dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , 
juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut 
dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, 
dengan rezeki yang halal dan baik, 
serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, 
dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, 
dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, 
sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu"

10 comments:

dyll basri said...

hi bella.
i like no. 12 but i think it would be extra amazing with soft grey background.
all the best!!!

fye chan said...

Bella..sketch

sy vote no1/no4!

miss puteri said...

hye dear!

Put mcam suka number 8 kot. susah nak pilih sebab saya peminat pink+purple.. hee... tapi sekrg if matchkan pink, purple, biru mcm cantik sgt!hehe...*saya takde seni2 sgt!.hee.. happy prep dear!

BeLLa BeLLa said...

wow..byk nye choice..hehehe
so this wat i think...

NO-1,3,5,7,8,12
YES-4,6,9,13...
BIG YES- 2 & 11..

im jus not favy for to manner color on pelamin n bju pngntin wit bckgrnd in same colour..huhu :)

Noor Nabila Jasni Teoh said...

dyll basri: thanks kak.. :) nabila dah tmbah idea akak yang belakang grey tu.. :) tq.. :)

fye chan: sketch? hehee...xleh lari hang drpd grey ye.. :) xpe ke belakang grey even baju aq color pucat gak? berry kata dua2 mcm earth color.. :( hehe..tok gheti den nak memilihnye~

miss puteri: hye hye! hehee...1st time dpt respond cmni dlm blog..huhu..nmpk sgt isu yang digemari pretty gurlsss diluar sana~ ehhee...dah ada gaya B2B nih~ hehee...tp i biase2 je.. :) thanks! wish me luck and semoga dipermudahkan segalanya.. :) byk cabaran emosi kan dlm membuat persiapan ni.. :)rs mcm dugaan emosi lebih hebat berbanding kewangan.. :)

bella bella: hai nabila johan :) hehee...thanks for your respond.. :) pening nih nak memilihnye.. :)

BeLLa BeLLa said...

hi nabila jasni..hehe..
sudenly remember how teacher always get us confuse back in primary school...nabila!!!! then all 'nabila' wil response simustaneously! hahahaha

good luck on your preparatation n wedding ya...may everything run smoothly for both of u :)

ciksusu said...

no 12 sebab skang bulan 12;p
haha..gurau jek..sebabnye kaler tersebut nmpak kiut utk org kiut mcm ko..tak sbr nak g wedding ko!!

btw, aku tag nme ko tuk giveaway..please proceed to my blog ye..hehe;)

Noor Nabila Jasni Teoh said...

ciksusu: huhu...mcm sopan je color cam tu weh? ingat nak kasi warna terang2 or gelap2 ckit..dah baju tu color sopan.. :D aq kan kurang sopan.. :) hehee...aqpun xsbr nak g wedding ko.. :) hopefully sume berjalan lancar and ramai yg dtg memeriahkan and mendoakan kami ye!

huu?contest?jap2, nak join juga kalo best! :D thanks dhie! :D

Dell said...

bestnya design sendiri kan ?
Btw, yeay, dah follow blog ni .
Suke suke !!
follow me back ye . ^___^
ceritabakalpengantin.blogspot.com
pasti jalan2 kat sini sebab BEST GILE !

Noor Nabila Jasni Teoh said...

huuu...design gne paint je time cuti sekolah haritu.. :) hehee...thanks follow :D blog ni x aktif sgt pun.. :)