Doa Penerang Hati dan Memulakan Bacaan







Ya Allah, bukakanlah ke atas kami hikmatMu
dan limpahilah ke atas kami khazanah rahmatMu,
wahai Tuhan Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.
Wahai Tuhanku, tambahkanlah ilmuku dan luaskanlah kefahamanku.
Wahai Tuhanku, lapangkanlah dadaku dan mudahkanlah urusanku


Sunday, June 3, 2012

9 hari bersama




ALHAMDULILLAH
Syukur ke hadrat Ilahi atas segala kurniaan dan nikmat hidup bersama
memang benar,
"Berkahwinlah bila dah mampu dan bersedia"
Hati semakin tenang
Gelak tawa sentiasa menghiasi hidup kami
kata suami,
"Kita tak pernah gelak camni kan dulu-dulu"
Alhamdulillah

Disini saya kongsikan 'summary' kisah kehidupan kami setakat ini

DAY 1

Hari Nikah
Hari yang agak kalut 
Jurumekap tiba mengikut waktu yang telah ditetapkan
tapi...
Videographer belum sampai dan sesat!!!
Nasin baik photgrapher MCM dah sampai
So just set dalam mind, 
'Apa nak jadi jadilah~'

Jam 2 petang ramai lagi sedara-mara belum siap
semua kalut
so pengantin dan pengapit just gerak mengikut siapa yang dah siap
yang lain pandai-pandailah korang
lagi sekali,
'Apa nak jadi jadilah~'

Setibanya di Dewan Nikah, 
keluarga pengantin lelaki dah berada di luar perkarangan dewan nikah masjid negeri
dalam hati,
'Tenang...tenang....fuhhhh'
tunggu kehadiran mama ayah dan yang lain-lain
bila semua dah tiba, 
masuk ke Dewan Nikah
but...
Bantal nikah orang pelamin dah sewakan kat orang luar
fine
hangin tapi cool je lah
'Apa nak jadi jadilah~'
bunga tangan pun orang pelamin tak hantar lagi
once again,
'Apa nak jadi jadilah~'
pengapit dah hangin and hot bukan main sebab masalah-masalah ni
saya REDHA je

Bila mula jurunikah menerangkan cara nikah semua,
bunga tangan dan bantal nikah sampai
serious serabut
depan jurunikah slumber je pengantin lelaki bangun dan duduk semula di atas bantal nikah
itulah tragedi 26 Mei 2012
pahit tapi itulah kenangan 

=)




oOoppss!!!



DAY 2

Majlis Perkahwinan di Shah Alam

Alhamdulillah semua berjalan lancar
MC/DJ PA System agak kaku pada awal majlis
hanya membaca skrip yang telah disediakan
'Apa kes???'
Nasib baik makcik dan kawan Yazid pandai 'merampas kuasa'

yang lain semua berjalan lancar rasanya
hehe
pengantin mana tahu kekalutan yang berlaku kan :)



Bagi kami 
pelamin ni ter-sangat cantik dah untuk kami
syukur
tidak pernah berangan untuk mempunyai pelamin seindah, se-sweet, se-mewah ini
Alhamdulillah
cuma saya berharap
semua pihak berpuas hati 
dan tidak mengata yang bukan-bukan
kos pelamin ini tidaklah terlalu tinggi bagi saya
Alhamdulillah dengan kos yang sederhana kami dapat pelamin ini

DAY 3

Kami suami isteri menghantar adik-adik kami ke Perak
Seorang ke matriks perak 
Seorang lagi ke UTP
Very-The-Bertanggungjawab huh?


DAY 4

Pulang ke rumah kami di Penchala
Alhamdulillah masuk ke rumah sebagai suami isteri yang sah
sesi membasuh baju dan mengemas rumah
tapi x kemas mana pun lagi

DAY 5 - DAY 7

Honeymoon
=)






DAY 8

Ke Temerloh,
kenduri Najiha


DAY 9

Masih disini
Rumah mentua, Bandar Jengka
online di rumah mentua
heheheeeee
cool!

=D

ALHAMDULILLAH








6 comments:

Fainie said...

tahniah..gorjes la u..selamat menjalani kehidupan baru..

Anis_Apis said...

congrats dear!!! suka baju nikah u :)

Salmi Khairil said...

salam perkenalan,tahniah...mertua orang jengka ker..akak pun orang jengka gak

Noor Nabila Jasni Teoh said...

fainia : terima kasih :)

anis: thanks :) amik la design tu kalau berminat :) bila dah dpt gmbr from OP sy update i'allah k :) gmbr clear baru best tgk kan :)

salmi: yup, sudah jadi org bandar jengka :)

Shakina Farhan said...

pas kawen je aktiviti jd padat tp penat pun best kan.tenang + gembira..semoga bahagia hingga ke syurga!

Noor Nabila Jasni Teoh said...

sgt padat :) petang balik sekolah je dah full and pack dgn urusan rumah, hoho..pasni xleh bawak balik keje sek byk2 dah ke rumah..kene realistik :) hehee alhamdulillah :) aminnnnn :)